Oude blog, Reizen
Leave a Comment

GOA

Terwijl ik me aan het Houhaimeer in Beijing in een zetel nestel, en Maarten ondertussen weer op boekenjacht is, lijkt het me een ideaal moment om hier vanuit het zonnetje het thuisfront terug op de hoogte te brengen van onze voorbije avonturen.

Na lekker lang ontspannen in Kerala, moeten we ons luilakkenbestaan een beetje opkrikken en terug verder trekken naar het Noorden. Het eerste op onze agenda is Goa. Dus springen we terug op de trein richting Panaji, de hoofdstad van Goa. Van deze uitvalsbasis zullen we de komende dagen de rest van Goa ontdekken. Panaji is een prachtig klein stadje met witte kerkjes, kleine straatjes en duidelijk Portugese trekjes.

Na het rustige Kerala komen de drukte en chaos ons in Goa echter terug tegemoet. Op de één of andere manier waren we een beetje vergeten hoe graag Indiërs je aanklampen op elke hoek van de straat en hoe graag ze je met een brede lach het 5-dubbele vragen. Gecombineerd met de warmte zorgt dit ervoor dat ons kookpunt weer net iets gemakkelijker bereikt wordt :-).

Na ons eigen stadje wat te verkennen, springen we op de scooter naar old Goa, de voormalige Portugese hoofdstad. Verlaten in de 16de eeuw, staat het nog vol met prachtige Iberische kathedralen, kerken en kloosters. Voer voor dromen.

Goa biedt ook een arsenaal aan stranden, dewelke we op dag drie afschuimen met onze scooter. Ik moet wel zeggen, de stranden in Kerala hebben toch dat ietsje meer. Goa heeft immers een speciale mix: kortgerokte Russen, roodgebakken Britten en verloren gelopen hippies… Grappig om gade te slaan, maar niet echt een plek waar we permanent zouden kunnen aarden. Het is er ook veel toeristischer dan in Kerala.

We laten er ons zelfs – uit puuuur juridisch standpunt – meeslepen bij de info over een timeshare. Na een uur uitleg, besluiten we het onvermijdelijke, tja we zijn toch wel iets te jong om al zo een engagement aan te gaan, maar we zouden wel graag weten wat we gewonnen hebben… Maarten een fles wijn en ik een bon om zogezegd voor 2000 dollar op reis te gaan in Goa, Kovalam, Bali of Thailand. Maar laat ons zeggen dat we met de fles wijn waarschijnlijk meer zijn. 🙂

We passeren ook een openlucht markt met handenvol hippies en ““typisch Indische”” souveniers. Kleurrijk en funny, dat wel. Bovendien levert het sletterige russenfotos en andere fleurige plaatjes op. Naar het einde van onze rondrit, komen we aan een verlaten strandje waar we graag nog enkele dagen zouden vertoeven, maar de trein naar Mumbai is reeds geboekt voor de volgende dag.

We laten onze scooter en helmpjes dus achter en vertrekken de volgende dag naar Mumbai. Daar besluiten we dat, omwille van de ondraaglijke warmte en de aanhoudende problemen in Pakistan, we noodgedwongen van Mumbai onze laatste stop in het subcontinent moeten maken. We zijn nu toch al bijna 2 maand in India, het is tijd voor iets anders. Nu we niet over Pakistan kunnen, moeten we wel noodgedwongen ons plan om alles over land te doen even aan de kant schuiven…  We besluiten om via China en Centraal-Azië verder te trekken.

 Een blik op Goa
This entry was posted in: Oude blog, Reizen
Tagged with:

by

We love exploring, writing stories, housesitting, but especially love having no plans, enjoying small things, travelling and eating. So that's how we now live.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s