Front, Oude blog, Reizen, Steden
Leave a Comment

Shanghai: World Expo 2010

Voor wie het nog niet wist, van 1 mei tot 31 oktober 2010 vindt de wereldexpo plaats in Shanghai. Aangezien China enorm aan zijn opmars bezig is, en we China niet zullen kunnen ontwijken in de 21ste eeuw, lijkt het ons aangewezen om eens te kijken wat ze op de expo te vertellen hebben. We besluiten dus om enkele dagen uit te trekken om de grootste expo ooit te ontdekken.

Er staan oneindig veel paviljoenen, hoe gaan we die in godsnaam allemaal kunnen bezoeken. Als goede Belgen, moeten we in ieder geval beginnen met het Belgisch paviljoen. Een heel geavanceerd paviljoen, maar ik heb vooral oog voor… de chocolade…mmmmm. Frédéric Blondeel is de chocolatier die op die dag chocoladesculpturen maakt voor het oog van menig Chinees. We geraken aan de praat en ik kan enkele verse pralientjes in de wacht slepen. Mijn week kan niet meer stuk :-). Het is ook leuk om de filmpjes te bekijken van onze verschillende steden. De heimwee komt even op, maar die blussen we met een Stella, een dame blanche en een pak frieten met mayonnaise. We kunnen hier ook een diamant winnen, maar ik ben al blij met mijn pralientjes en mijn frietjes. Als afsluiter verwennen we er ons de laatste dag zelfs met een portie stoofvlees met frietjes en met witloof in hesp.

De andere paviljoenen zijn vaak pareltjes van gebouwen. Het ene paviljoen van binnen al geavanceerder dan het andere enz. Een ding kunnen we alvast verklappen: touchscreens zijn blijkbaar hét van hét !! Ik zal niet uitweiden over wat we daar allemaal gezien hebben, want we hebben er nogal ons werk van gemaakt om zoveel mogelijk paviljoenen op onze palmares te schrijven. Ik zal de foto’s voor zich laten spreken.

We slagen er immers in om het overgrote deel van de paviljoenen te bezoeken en bemachtigen zelfs een ticket voor het felbegeerde China paviljoen. We nemen ook een kijkje in enkele paviljoenen van multinationals. Zo krijgen we een idee van hoe iedereen zijn land en de toekomst ziet.

Raar maar waar zijn er maar weinig buitenlanders op deze WERELDexpo. Des te meer Chinezen, tussen de 250.000 en de 400.000+ per dag. Het ziet hier geel van’t volk… Het is dus weer grappig om het gedrag van de Chinezen te observeren. Aanschuifgekte en vooral stempelgekte. Je kan immers in een speciaal expopaspoort stempels verzamelen bij elk land. Wij laten ons ook innemen door de paspoortgekte, want wij willen stempels van al de landen die wij aandoen tijdens onze reis. We zijn eventjes goede Chineesjes.

Na kilometers wandelen, paviljoen na paviljoen na paviljoen afgeschuimd te hebben en verschillende wereldse gerechten achter de kiezen gestoken te hebben, hebben we het concept wel door en springen we weer op de volgende trein.

Foto’s van de hele wereld in één stad : Shanghai World Expo 2010.

This entry was posted in: Front, Oude blog, Reizen, Steden
Tagged with:

by

We love exploring, writing stories, housesitting, but especially love having no plans, enjoying small things, travelling and eating. So that's how we now live.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s