eten, Restaurants, Steden

Lekkere wandeling in Dansaert

Een van onze favoriete wandelingen brengt ons naar de Dansaert buurt.

Drink een heerlijk cafeïne shot bij Or in de Ortsstraat. Je zal het nodig hebben, in deze buurt kan je wel even rondneuzen. Shop till you drop in de Dansaertstraat, de Léon Lepagestraat, of de Kartuizerstraat. Ook de kleintjes komen aan bod bij Kat & Muis, prijzig het moet gezegd zijn, maar kijken doet geen zeer. En er zijn altijd de solden.

Lunch staand aan de visbar van de Noordzee op het KATELIJNEplein (geef ze eens een fooi, and see what happens), koop een chocolaatje bij Frederic Blondeel op de vismarkt, drink een wijntje als aperitief bij Pepete & Ronron in de Léon Lepagestraat. Zoek je schaduw, probeer het terras van De Markten.

De Noordzee visbar is één van onze favorieten. Daar kon je ons toch wel vaak vinden, ja zelfs voor een laat ontbijt. Bestel gerust enkele bordjes, en peuzel ze samen op. Je moet vaak even aanschuiven en hun aandacht trekken om jouw bestelling te plaatsen, maar heb je een knappe dame mee, dan gaat het wel wat sneller. Zodra een gerechtje klaar is, roepen ze je naam af, reageer je niet meteen, verschiet niet dat jouw naam plots weergalmt in een megafoon. Neem er kibbelingen, overheerlijke garnaalkroketjes, tonijn of zwaardvis à la plancha, mesjes, vissoep, … Wel eigenlijk, probeer het gewoon eens allemaal, en drink er een glaasje witte wijn bij. Leuk in de zomer, maar even leuk met een dikke jas en sjaal. Je kan er ook tegelijk een vers visje of bereid visgerechtje meenemen voor ’s avonds (visbar ook open op zondag, niet de viswinkel).

Zin in Brunch, Lunch of een diner zoals bij de mama thuis? Ga eens langs bij Les Filles. Tussen 19 (brunch & lunch) en 25 € (diner) krijg je: voorgerechtjes (ja meervoud), een lekkere huisbereide hoofdplat (vaak in de cocotte), en nog wat dessertjes en kaas om het af te leren. Hier schuif je aan aan lange tafels en eet je uit grootmoeders servies. Ideaal voor de winterse familiedagen.

Drink nog een pintje in jazzbar den Archiduc, bij De Markten of den Barbeton, of op het befaamde Goriks-plein.

We zullen zeker en vast nog adresjes posten uit deze buurt. Ben je bv. op zoek naar een iets beter restaurant, probeer dan even den Henri (als je er in slaagt een tafeltje te reserveren).

Heb je plaats voor nog een tussendoortje of dessertje? Het Bretoens pannenkoekenhuisje Le Crachin heeft ook enkele hartverwarmende winterse pleziertjes. Zeker de crêpes au caramel au beurre salé zijn de moeite.

Deze buurt houdt je lang zoet!!

Adressen: Wandel rond en loop verloren, overal wel iets leuks! (Dansaertstraat, Katelijneplein, Oude graanmarkt, Vlaamse steenweg, Sint-Goriksplein, Léon Lepagestraat, … )

De Noordee: Sint-Katelijnestraat 45, 1000 Brussel

Les Filles: Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel (bellen aan de deur om binnen te geraken)

den Henri: Vlaamse steenweg 113, 1000 Brussel

Le Crachin: Vlaamse steenweg 12, 1000 Brussel

L’ archiduc: Antoine Dansaertstraat 6, 1000 Brussel

Frederic Blondeel: Baksteenkaai 24, 1000 Brussel

Pepete et Ronron: Léon Lepagestraat 53, 1000 Brussel

De Markten: Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Barbeton: Antoine Dansaertstraat 114, 1000 Brussel

This entry was posted in: eten, Restaurants, Steden
Tagged with: ,

by

We love exploring, writing stories, housesitting, but especially love having no plans, enjoying small things, travelling and eating. So that's how we now live.