eten, Restaurants, Steden

De smaak van Hong Kong & China in België

Ben je in Brussel en heb je zin in Chinees zoals het hoort en zoals wij het graag eten? ‘Hong Kong Delight’ is jouw adres. In het midden van het mini-Chinatown in onze befaamde Dansaert-wijk (ontdek hier de wandeling in de Dansaertwijk).

Wij eten er een van onze grote favorieten: auberginestoofpot met varken, chili en look. Ze hebben een typische Chinese restaurant kaart, maar ook heel wat authentieke specialiteiten, die ons meteen terugvoeren naar ons geliefde China.

Ben je in Antwerpen, ga dan langs bij ‘Fong Mei’ voor de lekkerste dim sums. Je waant je meteen in Hong Kong boven enkele van die stomende mandjes. Laat je maar gaan, want kleine hapjes zijn maar kleine zondes, niet?

Ook het in dezelfde buurt gelegen Sichuan stijl restaurant ‘Ni Shifu’ is een van onze favorieten. Neem er alles wat je wilt, maar Maarten gaat er vooral voor de Ma Po Tofu.

Denk je, maar die sturen ons altijd naar zo een raar Chineeske. Think again, al lijkt hun restaurant niet steeds spik en span of trendy, in een echt Chinees restaurant is het eten steeds met de grootste zorg bereid. Dus don’t worry, je hoeft niet langs het Tropisch Instituut alvorens je hier kan eten.

吃饭 – chī fàn !

Adressen:

* Hong Kong Delight: Katelijnestraat 35, 1000 Brussel

* Fong Mei (www.fongmei.be): Van Arteveldestraat 65-67, 2060 Antwerpen

* Ni Shifu (www.nishifu.be): Breydelstraat 8, 2018 Antwerpen (dicht bij het centraal station)

This entry was posted in: eten, Restaurants, Steden
Tagged with: , ,

by

We love exploring, writing stories, housesitting, but especially love having no plans, enjoying small things, travelling and eating. So that's how we now live.