Reizen, Steden, Verhalen

Chagrijnige bomma’s en rare vogels

K

omen wij soms grappige of gekke dingen tegen? Maar natuurlijk!! Zo bijvoorbeeld de chagrijnige bomma’s in Hong Kong en de rare vogels in Singapore.

Zo af en toe heb je wel eens iets van “gij ***verdommse ***mens” , of zoiets. Wij niet he, wij hebben dat niet. Maar voor het geval iemand u dus doet vloeken zodat je *** moet gebruiken in uw mails, dan heeft Hong Kong daar een oplossing voor. Onder een brug op Canal Road zitten daar enkele bomma’s die jou daarbij kunnen helpen. Een heel leven wrok hebben die verzameld, helemaal speciaal om jou te helpen. Is dat niet schoon?

Wat gebeurt daar allemaal onder die brug? Die bomma’s vervloeken een persoon naar wens, tegen betaling welteverstaan. Die doen dat niet voor hun plezier, of wat had je gedacht. Je schrijft al uw kwaadheid op een papiertje en schrijft daar ook de naam van jouw te vervloeken persoon op. Dan kan je blijkbaar kiezen voor 3 opties: de schoen, vuur of als je heel kwaad bent allebei. En dan komen de bomma’s tussen. Als je kiest voor de schoen, dan gaan die bomma’s met al hun colère jouw vervloekbriefje te lijf met een schoen. En meppen dat die kunnen. Als je kiest voor vuur, dan doen ze iets acrobatisch met uw briefje en gooien het dan in een brandende ton. En kies je voor allebei, dan wordt er dus eerst gemept en dan verbrand. Succes verzekerd. En als het toch niet werkt, dan is het alvast uit die bomma’s hun systeem tegen dat ze thuis zijn en zijn zij alvast onschadelijk gemaakt. Ge weet maar nooit, want zoveel colère in een klein bomma’ke, dat kan niet goed zijn.

Zo zie je maar dat sommige mensen van chagrijnig zijn hun beroep kunnen maken.

In Singapore kwamen we iets veel schoner tegen, en eigenlijk misschien ook iets menslievender. Hoewel, ge weet nooit natuurlijk. In Waterloo Street kan je jouw geluk laten voorspellen. Dan denk je, wat is daar zo speciaal aan? Niet zomaar uw geluk laten voorspellen natuurlijk, op de meest plezante manier uw geluk in de sterren laten lezen.

Een (meestal Indische) bejaarde en vaak overdadig behaarde bomma zit met een 30-tal briefjes met voorspellingen en een felgroene parkiet op jou te wachten. (Ik zei menslievender, niet dierlievender…). Het moment dat jij jouw zuurverdiende centjes neertelt, krijgt dat vogeltje de opdracht om uit zijn kooike te komen en neemt die één van de geëtaleerde briefjes in zijn bekje en geeft dat aan de behaarde toverkol van dienst. Die zal je dan in alle geuren en kleuren vertellen wat jou te wachten staat en welke pluim je zal opgespeld krijgen of zal verliezen.

Geen nood, als het iets negatiefs is, dan zijn die bomma’s er ook voor jou. Bomma’s laten jou toch nooit in de steek? Dan hebben ze steevast een oplossing liggen, mits betaling natuurlijk… Voor het ene moet je wat wierook boven uw hoofd laten dansen, voor het andere bloemen in de lucht gooien, enz. Allemaal heel betrouwbaar en effectief, of wat had je gedacht? Dat die bomma’s het niet goed menen met u? En bovendien, die vogels die zijn toch veel te cute om niet te geloven? Dat vinden toch al die bijgelovige Chinezen die en masse staan aan te schuiven om hun geluk te laten voorspellen … door een vogel .

Maar die vogel, dat moet je gewoon eens doen. Wij testten het alvast eens uit, speciaal voor jullie, omdat wij het wél goed menen met u. Wij kregen heel wat voorspoed mee en het was ook allemaal héél toepasselijk en geloofwaardig enzo. Een beetje zoals de horoscoop in de Flair…dat klopt toch ook altijd… op de een of andere manier … voor iemand…ergens… ooit…

Maar bon, conclusie, bomma’s in Azië krijgen precies geen ferm pensioen, Of bomma’s in Azië hebben speciale gaven. Aan u de keuze.

This entry was posted in: Reizen, Steden, Verhalen
Tagged with: ,

by

We love exploring, writing stories, housesitting, but especially love having no plans, enjoying small things, travelling and eating. So that's how we now live.